Durata de livrare: 10-15 zile lucratoare
Plasa de protectie, fabricata din polietilena de inalta densitate (H.D. PE 100%), cu nod, cu un grad de absorbtie al umezelii foarte scazut fir impletit, fir cu diametru de 2 mm (30 monofilamente) 85 gr./mp, forta de rupere statica pentru fiecare fir mai mare de kg 43, ochi patrat de 45 x 45 mm. , culoare verde inchis: RAL 6005.
Calitatea materialelor: polietilena HD
Cel mai potrivit material pentru realizarea unei plase sport, tinand cont de clima si conditiile meteo din Romania, este polietilena HD. Aceasta nu absoarbe apa, cum se intampla in cazul polipropilenei sau poliamidei. In plus, este tratata UV in stadiul de polimer ceea ce ii confera o inalta rezistenta la soare.
Procesul repetat de umezire si uscare, coroborat cu expunerea indelungata la razele solare, fac ca plasele de protectie realizate din polipropilena sau poliamida sa putrezeasca. Asadar o durata de viata a acestora va fi mai mica.
Totodata, absorbtia de apa face ca greutatea plaselor sa creasca considerabil atunci cand ploua sau ninge. Plasele imbibate cu apa sau inghetate pot provoca indoirea sau chiar ruperea structurilor metalice de sustinere.
Din aceste considerente, plasele din polipropilena si poliamida se recomanda a fi utilizate in interior. De mentionat faptul ca polipropilena poate fi folosita in exterior daca este tratata UV.
Forma si dimensiunea ochiului
Plasele din oferta noastra au ochiurile patrate. Ele au un aspect deosebit si sunt foarte usor de montat. Poti face asta chiar tu, sub indrumarea specialistilor din echipa noastra.
Pe piata exista si plase cu ochiul sub forma de romb, insa este o greseala sa le alegi pentru protectia terenurile de sport. Acestea sunt plase pentru pescuit, perfecte pentru ca atunci cand pestele incearca sa iasa din plasa, ochiul se strange. Spre deosebire de plasele cu ochi patrat, plasele cu ochiul romb sunt plase neprelucrate.
In plus, plasa cu ochi romb isi modifica dimensiunea si nu se va aseza perfect pe un cadru patrat sau dreptunghiular din cauza formei. In schimb, plasele cu ochi patrat pot fi comandate exact pe dimensiunea care iti este necesara.
Un alt aspect important il reprezinta alegerea dimensiunii potrivite a ochiului in functie de sportul practicat pe teren.
Pentru imprejmuirea terenurilor de fotbal si baschet, recomandam plasele de protectie cu ochi de 12 cm. Cum o minge de fotbal are 22 cm diametru iar una de baschet 24 cm, este imposibil ca acestea sa iasa prin ochiul de 12 cm.
Pentru acoperirea terenurilor opteaza pentru plasele de protectie cu ochi de 15 cm, pentru ca suprafata pe care se depune zapada sa fie cat mai mica. In ceea ce priveste plasele cu ochi de 10 cm, acestea nu sunt recomandate pentru acoperirea terenurilor. Motivul este urmatorul: pe suprafata lor se depune mai multa zapada si risca sa cedeze.
Plasele cu ochi de 10 cm sunt recomandate a fi folosite in cazul salilor de sport sau pe terenurile unde se joaca handbal. Diametrul mingii de handbal fiind de 15 cm pentru juniori si 19 cm pentru adulti.
Pentru terenurile de tenis si multisport, iti recomandam plasele cu ochi de 4.5 cm si nu mai mari, deoarece o minge de tenis lovita cu putere iese prin ochiul de 5 cm.
Montarea corecta a plaselor, esentiala
Montarea corecta a plaselor de protectie este foarte importanta. In general, plasele se rup din cauza frecarii in timp de structura metalica, a loviturilor repetate cu mingea si a vantului care misca plasa. Pentru a preveni ruperea, fiecare plasa de protectie din oferta noastra are cusute pe margini snururi de 8 mm. De asemenea, recomandam instalarea plaselor pe suport de cablu din otel cu invelis de plastic, acesta fiind un suport flexibil si usor de instalat. Daca cablul nu are invelis, otelul rugineste si afecteaza plasa. Iti oferim inca o informatie utila de care este bine sa tii cont. Plasele de imprejmuire si in special cele care acopera terenul de sport trebuie fixate si matisate cu snur din acelasi material, nu cu sarma. Fixarea si matisarea trebuie facute pe tot perimetrul acestora, nu doar in anumite puncte sau cu carlige metalice. Astfel, forta plasei cand este in tensiune se distribuie uniform si nu va fi tensionata doar in acele puncte.
Plase cu nod, nu tesute
O alta dilema frecventa in alegerea plaselor de protectie pentru terenurile de sport este daca sa fie cu nod sau tesute. Raspunsul nostru? Alege intotdeauna plasele cu nod.
De ce? In primul rand pentru ca un nod va fi intotdeauna mai rezistent decat o tesatura. Plasele tesute se destrama la fel ca hainele. Din acest motiv, in timp se dovedesc a fi o alegere neinspirata.
In plus, fii atent atat la grosimea firului, cat si la greutatea pe metru patrat a plaselor. Spre exemplu, o plasa fabricata cu nod cu grosimea firului de 2 mm are 30 de monofilamente iar o plasa fara nod de 2 mm are intre 11 si 15 monofilamente. Cu cat plasa are mai multe monofilamente, cu atat rezistenta ei este mai mare. Din nou, avantaj pentru plasele cu nod.
Consultanta personalizata: 0735531280 / gb@anastasiasport.ro
Este important sa beneficiezi de consultanta in alegerea plaselor de protectie. Specialistii nostri iti vor recomanda intodeauna modelul de plasa si grosimea firului in functie de proiect si de zona in care vine montata plasa.
De exemplu, o greseala frecventa care se face in amenajarea terenurilor de fotbal este folosirea plaselor cu fir de 2 sau 2.5 mm pentru spatele portilor. Aici mingea ajunge des si cu forta, iar acest tip de plase se vor rupe repede. Cu toate ca sunt mai avantajoase ca pret, pe termen lung aceasta alegere nu este una inspirata.
Specificatii:
Puteti comanda produsul: